-       Битки на всички фронтове, виждаме го и в Народното

...
-       Битки на всички фронтове, виждаме го и в Народното
Коментари Харесай

Калоян Методиев: „Левицата” брутално работи срещу БСП, но я иска – паразитите атакуват организма, но се хранят от него

-       Битки на всички фронтове, виждаме го и в Народното събрание, и в блокажа на Столичния общински съвет – по какъв начин ще се развие всичко оттук насетне?
-       Въпрос за един милион $. Държавата е в разпад. Това не е загадка към този момент за никого. Не действа обикновено нито на равнище Народно заседание, нито на равнище Общински съвет, на равнище институции, държавна администрация – каквото се сетите е блокирало. Да се надяваме, че защото чисто теоретично от хаоса постоянно се ражда някакъв ред, след този безпорядък, на който сме очевидци сега - да се роди някакво ново, крепко начало за страната. За да можем да се стабилизираме, да вървим политически и стопански напред.
-       Кой може да го сътвори този ред? Преди малко с нашите-гости-коментатори говорихме за това, по тяхното мнение това държавно управление няма опция .
-       Винаги има опция по някакъв метод. Това го вземат решение жителите пред избори, при положение, че имаме почтен избирателен развой. Имаме неповторима обстановка – една коалиция, сега ръководеща, тъй наречените сглобка, която е в нетърпимост сама в себе си, прекупуване на едни за сметка на други, вътрешно управническа война. Същевременно имаме два типа съпротива – едната е казионна, която е част от сглобката, имам предвид „ Възраждане ” и Има Такъв Народ. Които изрично през днешния ден, след гласуването в Парламента се видя, че обслужват Движение за права и свободи и ГЕРБ. Имаме неповторима обстановка, при която от 240-членен Парламент българската история за пръв път има едвам 20 опозиционни депутати - толкоз остана действителната съпротива, която в действителност предлага някаква опция на сглобката.
Оттам нататък, за гласуването през днешния ден - видя се, че „ Възраждане ” услужливо, дружно с Има Такъв Народ, излязоха от залата, с цел да могат да обезпечат кворум на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които със 130 гласа си избраха подуправител на НЗОК. По тези основни гласувания се вижда коя е действителната сглобка и в действителност каква квазикоалиция, в действителност един Франкенщайн ни ръководи сега.
-       И докога ще им устоят нервите, тъй като господин Борисов сподели, че е със здрави нерви? Останалите му сътрудници?
-       Маратонско е бягането. Очевидно нервите не устоят на множеството от участниците. Да не се прави Борисов, че му устоят толкоз нервите. Виждате, че той индексира едни от най-големите загуби сега, макар че изтощава Политическа партия, които са явно проблем за него като сътрудник в обединението. Така или другояче, не е загадка, че той разпродава ГЕРБ на парче сега, избавя себе си и е заложил партията.
-       По кой метод я разпродава?
-    На локалните избори не подвигна в 1/3 от регионалните градове претенденти, поддържа други претенденти, играе с президента Радев в тясно съдействие, подмолно както постоянно, пазари хора от други партии, финансира вътрешни опозиции, занимава се с политически инженеринг, купува – дали ще са някакъв тип патриоти, дали ще са „ Възраждане ”, както сега. Прави това, което постоянно е правил от 18 години – задкулисие, да овъртоли всички.
-       С президента по какъв метод играе, по кои тематики, в случай, че по оста Русия се разграничава, доколкото виждаме, за въоръжението ?
-       Когато би трябвало да се упражнява действителната власт – са в безспорен синхрон. Давам ви образец с шефа на ДАНС, който се брани със зъби и нокти, назначен от Радев еднолично, той си подписва, той си предложи, той си го утвърди. А ГЕРБ пазят, не желаят да поддържат сега закона за промяна на службите за сигурност. При състояние, че по анти-демократичен метод са назначени техните управления. Друг образец: виждате митингите на земеделските производители сега – безспорен унисон и говорене от страна на ГЕРБ и президентството, едни и същи представители, един и същи хора от служебния кабинет. Които се оказаха, назначени от Радев в служебния кабинет, пък са си дългогодишни фрагменти на ГЕРБ. Фандъкова сега, от който слезе от поста кмет на София, същия ден беше призната с почести в президентството, снимаха се. Т.е. не е загадка тази симбиоза сред Радев и Борисов, те имат потребност един от различен, работят дружно в синхрон и това е един от огромните проблеми в страната.
-       Защо обаче се блокира избирането за следващ път на ръководител на Столичния общински съвет?
-        Поради същата причина – ГЕРБ няма да даде непринудено властта в София за тези 18 години, която трансформира в едно квази-мафиотско ръководство, с едни компании, в които е обрасла общината, с пазаруване на опозиции, с подправени опозиции, които отглеждаше в Общинския съвет. Така че, това е част от тая игра на ГЕРБ, сега Бойко Борисов изтощава Общински съвет, с цел да може в един миг да направи следващата сглобка с тези 14 общински съветници, които му останаха.
-       Васил Терзиев обаче през днешния ден уточни три разновидността: Единият – всички останали партии, без ПП-ДБ-Спаси София да си излъчат ръководител, другият вид е с ГЕРБ, третият с Българска социалистическа партия. Има ли някакъв късмет за допирна точка с Българска социалистическа партия?
-       Зависи на каква основа ще се сложат договарянията. За мен най-чистият вид, с който може да се излезе от тази обстановка - тъй като този Общински съвет е заченат в грях и изборите бяха опорочени, и се игра с подправени претенденти, виждаме, че на три следващи съвещания към този момент има блокаж, та  каквото и да се роди, би трябвало да се сложи на плоскостта „ разглобяване на модела ГЕРБ и Бойко Биросов ”, в частност в София за последните 18 години. Според мен най-удачният вид е да мине през нови избори за Общински съвет, с цел да се изчистят нещата. Още повече, че на първи тур изборите бяха опорочени.
-       Г-жа Нинова го назова радикалният вид. Но кой ще отиде да гласоподава – видяхте едвам от 26 до 30 % добута изборната интензивност за столицата. Това няма ли да подрони престижа на общинските съветници?
-       Не, съгласно мен, това е персоналното ми мнение – най-добре е да се мине през една нова акция в София, да се изчистят позициите. Да се отстрани порочният първи тур на изборите, когато знаете един полу-преврат се направи на изборния развой и в последна сметка се създадоха един милион невалидни бюлетини, доста от които в София. Според мен, имаше злоупотреби в тази линия. Затова стигнахме и до този блокаж в Общински съвет. За да си спестим тази тъга и с цел да не се повтори разновидността сглобка и в София - имам предвид една коалиция сред ГЕРБ и ПП-ДБ, която явно Борисов желае, с цел да ги държи по същия метод, по който ги държи и в националната сглобка.
-       Като приказваме за локален парламент и за локалните избори, наподобява по този начин, като че ли, с изключение на Корнелия Нинова, има още една мощна фигура в лявото и това е Ваня Григорова. Ще се съгласите ли, поради нейния резултат?
-       Не, изрично. Каква мощна фигура, тя е продуцирана от Бойко Борисов, Първанов, „ Подкрепа ”, Движение за права и свободи, това са хора, които финансираха акцията й.
-       Нали БСП-София застана зад нея?
-       БСП-София би трябвало да носи отговорност – имам предвид управлението й, за метода, по който беше излъчена. В последна сметка, това е либерален избор на софийската организация. Но, аз бих задал въпроса от кое място бяха тези милиони за акцията й?
-       Българска социалистическа партия не знае ли? Все отново и Българска социалистическа партия застана публично зад Ваня Григорова, сподели че е техният претендент?
-       Това си е решение на софийската организация, те си поеха отговорност за нея, те си я предложиха, даже се оплакаха, че нямат поддръжка от националното управление, да си носят отговорност за нея. Пак ще попитам - от кое място бяха тези милиони за акцията й, които на моменти конкурираха милионера Терзиев или ГЕРБ.
-       Казвате - партията не е направила финансиране ?
-       Нямам концепция от кое място са финансовите потоци, само че просто попитах от кое място е тази акция? Защото историята, която ни се оферираше за дребния човек, мелодраматична, блестящо се бие с забележимите неща във връзка с финансирането.
-       Правилно ли е обаче Нинова да изключи  „ Левицата ”, търсейки обединявания в ляво, без тях. След като и те застанаха зад Григорова и в София получиха едни от положителните си резултати?
-       Мисля, че е безусловно вярно. Не може група хора да работи против теб непрекъснато, да те плюе, да те атакува, да е нападателна, да работи против теб в 90 % от обитаемоте места в страната брутално, да бърка в структурите на партията ти и най-после да каже – дайте да се сплотяваме. В природата има такова животно и то се споделя паразит. Атакува организма, желае да се закачи за него и в същото време да смуче от него и да се храни.
-           Има ли от какво да се опасява госпожа Нинова?
-           Не. Добре, като са толкоз велики, като желаят да са фактор – за какво се натискат да влизат в коалиция? Това е такава безочливост, която се показва. Да ходат да тичат за здраве най-добре и да се разкарат от други политически субекти, върху които се пробват да паразитират, да греят със лична светлина. Само, че нито социологията ги хваща, нито между тях могат да създадат някаква интегрална общественост, нито имат морално лице тези хора. Пак споделям – това е демонстриране на безочливост – хем нападаш, хем обвиняваш, хем искаш да вървиш да се събираш с някого. На това би трябвало да се постави край и аз поздравявам тази самодейност, сходни субекти освен в лявото пространство, само че и в целия политически набор да бъдат отстранявани – и като Има Такъв Народ, и като разнообразни други проксита на по-големи играчи.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР